torsdag 26 november 2015

USA fäller först flygblad och förvarnar IS och 45 minuter senare fäller de bomberna mot tankbilarna!

Faksimil från videon som presenterades på Pentagons presskonferns den 18 novembrr 2015. Den kommer tveklöst att gå till historien, för att uttrycka det diplomatiskt.

USA fäller först flygblad och förvarnar IS och 45 minuter senare fäller de bomberna mot tankbilarna!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2015-11-26 / Nu har USA för första gången flygbombat terroristernas tankbilar. Men först ”bombades” IS med flygblad med texten: ´lämna tankbilarna och spring´! Fyrtiofem minuter senare fällde USA:s krigsplan sin dödliga last mot fordonen, utan beväpnade terrorister.

Det som låter som årets sämsta skämt är hos Pentagon fullt allvar. USA:s försvarsdepartement höll presskonferens den 18 november [1] där överste Steve Warren visade både bilder som videos för en häpen presskår.

Översten gav ett bokstavligt prov på den urusla militära effektiviteten från USA-koalitionens påstådda ”krig mot IS” när Warren uppgav att flygkoalitionen hade genomfört sitt första uppdrag mot IS´ tankbilar. Men till skillnad mot de grymma men effektiva ryska bombarna så förvarnar jänkarna först sina offer innan de fäller bomberna:

– Det var vår första attack mot tankbilar (vad har de tänkt på under ett år av ”koalition”?). För att reducera riskerna till ett minimum för civilbefolkningen (när har denna stat som använder drönare mot sjukhus och civila tänkt på civilbefolkningens väl och ve?!), fällde vi först flygblad. Vi gjorde en styrkedemonstration genom att på låg höjd flyga över tankbilarna. Jag har tagit med mig ett flygblad och ett antal videos (…). Budskapet var enkelt; ”Get Out Of Your Trucks And Run Away”, ´LÄMNA TANKBILARNA OCH SPRING´!

– Och sedan:

´VARNING, TANKBILARNA KOMMER ATT BOMBAS. LÄMNA OMEDELBART TANKBILARNA! RISKERA INTE ERA LIV!´. Sedan släppte vi bomberna”, 45 minuter efter flygbladsattacken.

Video över bombningen:


 


Vilka företag är mellanhänderna för oljehandeln?

Kommentatorn och bloggaren Tyler Durden, från portalen portal Zero Hedge, ställde tre frågor:

1.      Vilka är företagen som har köpt miljoner fat smuggelolja från IS med enorm rabatt och som senare vidaresäljer den till andra intressenter? Med andra ord; vilka är mellanhänderna?
2.      Kan det verkligen vara sant, som man säger i Washington, att Obama-administrationen avstod från att bomba IS´ tankbilar för han trodde att gruppen (IS) ´bara´ skulle tjäna 100 miljoner dollar per år i stället för 400 miljoner som registreras i dag?
3.      Är det sannolikt, med tanke på det lättsinne som USA behandlar frågan om de skador som de förarlösa planen (droner) förorsakar, att Pentagon vägrar att slå ut inkomstkällor för IS därför att armén är rädd för att döda ett par ´oskyldiga´ lastbilschaufförer som visste att de transporterade olaglig bränsle för en terroristorganisation?

Hur som helst, konstaterar Durden, USA får terroristerna 45 minuter på sig att fly efter att Pentagon beslutar sig för att bomba fordonskonvojen.

Det är det minsta som CIA kan göra för en gammal vän, sammanfattar Durden.

Skrot av tankbilarna i det förmodligen märkligaste bombanfallet sedan 1:a världskriget.

Presskonferens angående bombningen:Mer:


Al-Qaeda tackar för den militära hjälpen från USA:s allierade i Syrien

Före detta turkisk militär underrättelsechef anser att nedskjutningen av Su24-planet var ett ”grovt misstag”

Al Qaedas ledare i Syrien stupar i strider med syriska arméstyrkor

Ryska och syriska piloter orsakar stora förluster för terroriststaten ISInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.