torsdag 26 november 2015

Al-Qaeda tackar för den militära hjälpen från USA:s allierade i Syrien

USA levererar antitankraketer av märket TOW till de "goda terroristerna" i Syrien, den självutnämnda Fria Syriska Armén, FSA. Denna, i sin tur överlämnar dem till Al-Qaedas gren i Syrien, al-Nusra, samma grupp där en lokal befälhavare slet ut hjärtat på en dödad syrisk soldat och konsumerade det framför TV-kameran för två år sedan. På bilden ses en soldat med TOW-missil i kanonen.
Al-Qaeda tackar för den militära hjälpen från USA:s allierade i Syrien

Av Dick Emanuelsson

Terroristgruppen Al-Nusra, som är Al-Qaedas militära gren i Syrien publicerade i veckan en video som spreds via de sociala nätverken. Där tackade gruppen för den militära hjälpen från den så kallade Fria Syriska Armén (FSA). FSA får allt sitt militära och underhåll stöd från USA via Turkiet. Därmed stöder USA indirekt den grupp som påstås vara ansvariga för terroristattentatet den 11 september 2001 mot World Trade Center i New York.

Bilderna från den publicerade videon visar en befälhavare från Al-Nusra som tackar medlemmarna i FSA för att denna har levererat missiler för att slå ut stridsvagnar hos den syriska armén. Raketerna är av märket TOW och är producerade i och av USA.

Språkröret för terroristgruppen uppgav att dessa raketer var av stor nytta när Al-Nusra konfronterade stridsvagnarna från den syriska armén i norra delen av landet.

Medlemmar ur Al-Qaedas gren i Syrien, al-Nusra, väl och tungt beväpnade.


Allians FSA-al-Qaeda med USA-vapen

Enligt militära källor pågår det sedan flera månader intimt militärt samarbete mellan Al-Nusra och det USA-stödda FSA i de militära slagen i städerna och regionerna Alepo, Latakia, Hama och Idleb i västra Syrien. Detta samarbete har resulterat i bildandet av gruppen “Yeish Al-Fateh”. Majoriteten av vapnen som används kommer från Saudiarabien och Qatar som i sin tur importerar dem från främst USA.

I oktober rapporterades om att terroristerna som opererar i Hama förfogade över antistridsvagnsraketer som även används mot de ryska bepansrade attackhelikoptrarna.

Målet för "terroristmonstret skapat av USA", som Noam Chomsky säger, är att slå sönder den syriska statsbildningen, inte i första hand störta den folkvalde president Assad, och upprätta ett nykolonialt protektorat enligt gränsdragningen 1916.


FSA-medlemmar ansluter sig till al-Nusra

I mitten av oktober uppgav FSA:s befälhavare Abu Hashem, att ”13 medlemmar av FSA hade anslutit sig till Al-Nusra för att utbyta erfarenheter”.

Hashem sa att medlemmarna i FSA och Hashem al-Nusra är ”bröder” och att ”det inte finns några skillnader” mellan de två grupperna som slåss mot den syriska armén och president Bashar al-Asad.

Den grupp som Hashem leder befinner sig sedan flera månader i den nordvästliga provinsen Idlib och förfogar över uppskattningsvis 500 beväpnade män.

”Goda” terrorister (?) tränas av USA i Turkiet

Newsweek och nyhetsbyråer i Turkiet och USA har flera gånger rapporterat om hur FSA, som av Obama betraktas som de ”goda” terroristerna i Syrien tränas i Turkiet av USA och Turkiet. De utrustas av USA med all slags militär hjälp och slussas in i Syrien från Turkiet.

Cynismen i talet om "Kampen mot Terrorismen" från både USA, Frankrike, och natolandet Turkiet är total.


Men mot IS och al-Nusra blir de ett lätt byte och den militära utrustningen faller i händerna på de förstnämnda grupperna. Nyheten om att det inte existerar motsättningar mellan de bägge grupperna, ses av kritiska bedömare som ett bekvämt sätt för USA att förse de tre terroristgrupperna med vapen och underhåll via den kallade Fria Syriska Armén, FSA.

Den 30 juni år rapporterade den turkiska nyhetsbyrån Anadolu om hur en grupp från FSA hade ”kidnappats” av medlemmar från al-Nusra i nordvästra Syrien. Anadolu uppgav att ledaren för den 30:e FSA-divisionen, Nadim al-Hasan, var en av ett 20-tal FSA-soldater som hade kidnappats.

Gruppen som bestod av total 54 FSA-terrorister hade tränats av USA i Turkiet. Den 13 juni i år gick gruppen in i Syrien och slog läger i ett samhälle nära den syriska staden Azaz i den nordvästliga provinsen Alepo enligt den turkiska nyhetsbyrån. Det är samma region i Syrien där det ryska planet sköts ned av Turkiet i början av veckan.

Anadolu citerade det så kallade Syriska Observatoriet för de Mänskliga Rättigheterna, med säte i London, en MR-organisation finansierad av väst, som uppgav att al-Nusra hade konfiskerat stora mängder av USA-vapen och ammunition från de tillfångatagna och som de hade utrustats med i Turkiet.

Video från slutet av september där al-Nusra konfiskerar USA-vapen från FSA:Se även:

Al Qaedas ledare i Syrien stupar i strider med syriska arméstyrkorInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.