söndag 25 oktober 2015

Al Qaedas ledare i Syrien stupar i strider med syriska arméstyrkor

Syriska armésoldater jublar efter att fällt Al Qaedas ledare i Syrien, egyptiern Abú Suleiman al Masri.

Al Qaedas ledare i Syrien stupar i strider med syriska arméstyrkor

Av Dick Emanuelsson

Enligt uppgifter från Europa Press har den syriska armén dödat ledaren för al Nusra, Abú Suleiman al Masri. al Nusra är en underavdelning till terroristnätverket Al Qaeda i Syrien och Suleiman är långt från syrier utan egyptier. Hans död är ett hårt slag för den internationella terrorismen som efter Libyen försöker slå sönder Syrien som statsbildning.

Suleiman dödades i strider i samhället Tal al Karsani i utkanten av Syriens största stad Alepo. Hans död bekräftades även av brittiska dagstidningen ´Daily Mail´ som hävdar att al Nusra hade informerat dem om ledarens död.

Abú Suleiman al Masri. Foto: ´Daily Mail´.


819 ryska attacker

Sedan ryska flygstridskrafter inledde attacker mot de internationella terroristerna i Al Nusra och IS, har 819 strategiska militära mål attackerats. Förluster är enorma för de internationella nätverk som rekryterar terrorister från fler än 90 länder som opererar i Syrien.

USA har uttryckt sin oro och irritation över de framgångsrika ryska attackerna och har hittills vägrat att samarbeta och samordna attackerna mot terrorismen i Syrien.

Den internationella koalition som bestå av 65 länder under USA:s militära ledning, har registrerat ett bedrövligt militärt saldo i sina påstådda bombningar mot IS och Al Nusra, som pågått sedan sommaren 2014.

Terrorister deserterar i panik

I stället för att attackera terroristerna, har många av Natoalliansens bombningar riktats mot den syriska infrastrukturen, raffinaderier och oljekällor som står under den syriska regeringens och arméns kontroll. På så sätt har landets försvar försvagats när de ekonomiska strategiska samhällssektorerna angrips av USA-alliansen.

Parallellt med denna förvirrande ”antiterroristkrigföring”, har terroristerna under samma tid förstärkts både i manskap som eldkraft.

Men efter en månad av ryska attacker, i kombination med offensiver av den syriska armén, uppger seriösa nyhetsbyråer med personal på plats, som till exempel Telsur, att både trupper från Al Nusra som IS flyr och deserterar på flera håll och tar sig in i Jordanien eller Turkiet.Turkiets hot mot Syrien och kurderna

Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan varnade på lördagen att han inte kommer att tolerera att de syriska kurderna upprättar en autonom region i norra Syrien. Hur han konkret ska undvika detta och vilka medel han är beredd att ta till för att stoppa detta i ett grannland, uppgav Erdoğan inte.

I stället för att gratulera de kurdiska styrkorna för deras segrar på slagfältet mot IS, fördömde han i stället de syriska kurdernas befriande och införlivande av staden Tel Abyad under kurdernas kontroll.

– Vi kommer inte under några som helst omständigheter tillåta att norra Syrien förvandlas till ett offer för sina förehavanden. Det är ett hot som vi anser vara omöjligt att acceptera, hotade Erdogan.

Kvinnliga kurdiska syriska gerillaseoldater på en höjd i närheten av staden Kobane.


Natolandet Turkiets stöd till IS och AN

Det är en officiell hemligt att Erdoğan upplåter turkiskt territorium för de bägge terroristorganisationerna IS och Al Nusra. Från Natolandet Turkiet slussar de bägge organisationerna vapen och manskap över gränsen och in i Syrien och Irak. Områden har upplåtits för militär träning av rekryterade terrorister. Sverige har hittills inte protesterat mot denna upptrappning av kriget trots att det är möjligt att även svenskar, som låtit sig rekryteras av IS, kan ha fått sin militära träning i Turkiet.

När de syriska-kurdiska gerillastyrkorna i strider med IS intog den nordliga syriska staden Kobane tidigare i år, gjorde Erdoğan allt för att IS-terroristerna skulle behålla kontrollen över gränsstaden till Turkiet. Bilder på ett 100-tal stridsvagnar vid gränsen mot Syrien och staden Kobane, hade utposterats för att förhindra kurder på den turkiska sidan att komma till undsättning för sina bröder inne i Kobane. Bilderna som kablades ut över världen bekräftade vilken ståndpunkt den turkiska Natoregimen har intagit i kriget i Syrien.

Erdoğan är en lojal medlem av de Muslimska Brödraskapet med förgreningar bland annat i Saudiarabien som stöder de både IS som Al Nusra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.