torsdag 24 september 2015

Ryska och syriska piloter orsakar stora förluster för terroriststaten IS

Ryska stridsplan i aktion mot den internationella terroristorganisationen IS.

Ryska och syriska piloter orsakar stora förluster för terroriststaten IS

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2015-09-24 / Enligt källor hos den spanska alternativa nyhetsbyrån Topete GLZ, utdelade ryska stridsplan i samarbete med det syriska flygvapnet förödande slag mot IS-styrkor i onsdags kväll. Planen lyfte från den ryska basen Latakia vid Medelhavet.

De områden som bombades var:

Al-Raqqa:
Staden är en IS-bastion. Den viktigaste bombningen genomfördes mot staden där den internationella terroristorganisationen förfogar över underjordiska lager där stora arsenaler vapen förvaras.

Andra mål som utsattes av de ryska stridsplanen var förbindelsevägarna från Turkiet. Det är härifrån som IS får sina vapen från väst och Turkiet som transporteras in till Syrien och Irak på de viktigaste vägarna längs floden Éufrates, som är helt livsavgörande förbindelselänk för IS. Utan denna väg kan IS inte underhålla eller förse sina trupper med vapen eller nya trupper. Deir ez-Zor:

De ryska bombningarna hade också som avsikt att bistå trupper ur den Syriska Arabiska Armén som är omringade av IS-enheter i staden Deir ez-Zor. IS har förgäves försökt inta flygplatsen och armébaser.

Homs – Palmyra:

Den syriska armén intog för två dagar sedan kommunikationsanläggningarna och slottet i Palmyras utkanter. Armén förbereder sig nu för ett angrepp på staden medan de ryska och syriska flygstyrkorna bombar terroristerna som har omgrupperat sig för att försöka avvärja regeringsoffensiven.

Bombningarna sägs ha åsamkat den Islamistiska Staten mer än 150 döda terrorister. De väpnade aktionerna har även slagit ut både vapen, fordon, tanks och har blockerat rörelsefriheten för IS i de områden som står under deras kontroll.

Under en enda dag av samordnade bombningar av ryska och syriska piloter blev saldot mer förödande för fienden än vad som den så kallade USA-koalitionen lyckats med under den tid den har ”bombat” terroriststaten IS.


McCain stoltserar med mordmaskinen IS, som inte har något med muslimer eller islam att göra utan är ett politiskt projekt för att rulla tilbaka historien till förmån för USA:s världsherravälde. 

USA:s vicepresident Joe Biden sa i början av oktober 2014, inför studenter på Harvarduniversitetet (The John Kennedy Forum):

Joe Biden hos studenterna på Harvarduniversitetets The John Kennedy Forum

– Målet var och är i första hand att störta Bashar Al Assad, och till vilket pris som helst. Och om nödvändigt, med hjälp av IS, sa Biden.

Och sammanfattade hur mordmaskinen IS stärktes med hjälp av USA och dess allierade: “Vad gjorde de (USA och allierade)? De skickade hundratals miljoner dollar och tusentals ton med vapen och allt vad de önskade för att slåss mot Assad.Problemet var att organisationerna som tog emot utgjordes av Nusra, Al Qaida och jihadisterextremister från andra håll i världen”, sa Biden ursäktande till studenterna, medveten om att dessa tre år av militärt och ekonomiskt understöd till IS har blivit offentligt. Läs mer). 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.