söndag 11 januari 2015

Regeringen vill skicka svensk militär till Irak för att träna irakiska kurder militärt men terroriststämplar PKK i Sverige

Av Dick Emanuelsson

Folk i min generation glömmer inte att Hans Holmér (s), som chef för spaningarna på Olof Palmes mördare, sa att mördaren/rna är till 95% kurder från PKK. Nu vill s-regeringen skicka svensk militär till Irak, av alla platser, för att utbilda irakiska kurder vars politiska ledning är allierat med USA.

Kurderna i den syriska staden Kobane med kurdisk befolkningsdominans slåss det med livet som insats. De är politiskt och militärt allierade med PKK.

Det är ingen hemlighet att såväl Turkiet som USA och dess reaktionära allierade inom arabvärlden aktivt har bidragit till att IS har kunnat föra in militära materiel och nya kontingenter med utländska legoknektar från Turkiet. För de nämnda ländernas regeringar är regeringen Assad i Damaskus huvudfienden.


Men när den Islamiska Staten IS, eller Daesh, som den heter, försökte säkra den militära kontrollen över den sista staden i gränstrakterna med Turkiet, stötte de på patrull när de mötte hårt motstånd från det Autonoma Kurdiska Partiet, PYG.

Turkiet har förhindrat PKK-kadrer att ta sig in i Kobane för att bistå sina bröder och systrar. Samtidigt har de attackerat PKK-styrkor som ensidigt har utlyst ett eldupphör och inbjudit den turiska regimen i Ankara till fredssamtal. Turkiets regering har mer än tydligt visat på vems sida man står och USA har hycklande knipit käft för att tyst stödja sin strategiska Natomedlem. USA-journalisten och författaren Joachim Hagopian skrev efter attentatet i Paris en omfattande analys av IS att “just när den Islamiska Staten (IS) exponeras som en falsk fiende till USA, äger en terroristattack rum i Paris” [1]. 


Han beskriver hur både den franska som USA-regeringen bistår terroristerna i IS:

“Frankrike, i likhet med USA, är känt för att beväpna och finansiera al Qaidas terrorister. Frankrikes utrikesminister följde nyligen McCain till Syrien och sammanträffade ´fienden´ i IS” [2].

 
McCain stoltserar med mordmaskinen IS, som inte har något med muslimer eller islam att göra utan är ett politiskt projekt för att rulla tilbaka historien till förmån för USA:s världsherravälde.

Och nu dyker s-regeringen upp som Gubben ur Lådan och vill militärt utrusta och träna kurderna, som till åttio procent har befriat staden Kobane med sina egna trupper. Deras motstånd mot den mordmaskin som arabiska reaktionära stater i allians med Israel och USA har understött på olika sätt, är oerhört viktig för att lätta på det militära trycket för regeringen i Damaskus.

Wallströms utlovade militära och materiella stöd till irakiska kurder, i allians med USA, låter nästan som USA:s regering när den förklarade den spanska kolonialmakten krig 1895 när den kubanska befrielsearmén, under ledning av Kubas nationalhjälte Jose Marti hade befriat nästan hela Kuba.

Kvinnliga kurdiska gerillasoldater på en postering vid Kobane.


Vad s-regeringen borde göra, i stället för att bege sig in i militära äventyr, är att prata politik och klart ut kräva att den turkiska regimen tillåter att de belägrade kurderna i Kobane får ta emot kurdiska gerillakämpar från PKK, att medicin, förnödenheter och livsmedel skickas in till Kobane via Turkiet. Vägrar regimen i Ankara så förväntar vi oss att Wallström&Löfven protesterar och vänder sig till både EU som USA med krav på att dessa två imperier agerar.

I dag står det klart att regeringen i Damaskus hade rätt, att staten Syrien var utsatt för en internationell intervention som försökte upprepa mardrömmen från kriget mot det libyska folket, där Sverige nesligt stödde blodbadet på ett folk som utsattes för en intervention och där krigsalliansen Nato ställde upp och genomförde 20.000 bombningar.

Dagens Nyheter 11 januari 2015.


I dag bombar USA syrisk infrastruktur och raffinaderier och följden är att civilbefolkningen lider i kylan och kostnaderna för att bygga upp landet blir ännu större.

Samtidigt exporterar IS olja från den IS-kontrollerade irakiska staden Mosul till bland annat Israel.

När får vi läsa om det i Dagens Nyheter eller Sveriges-Radio-TV?


USA:s vicepresident Joe Biden sa i början av oktober inför studenter på Harvarduniversitetet (The John Kennedy Forum):Joe Biden hos studenterna på Harvarduniversitetets The John Kennedy Forum– Målet var och är i första hand att störta Bashar Al Assad, och till vilket pris som helst. Och om nödvändigt, med hjälp av IS, sa Biden.Och sammanfattade hur mordmaskinen IS stärktes med hjälp av USA och dess allierade: “Vad gjorde de (USA och allierade)? De skickade hundratals miljoner dollar och tusentals ton med vapen och allt vad de önskade för att slåss mot Assad.Problemet var att organisationerna som tog emot utgjordes av Nusra, Al Qaida och jihadisterextremister från andra håll i världen”, sa Biden ursäktande till studenterna, medveten om att dessa tre år av militärt och ekonomiskt understöd till IS har blivit offentligt. Läs mer). 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.